Câțiva oameni de afaceri, iubitori de artă și cultură, din Cluj-Napoca au înființat de curând Clubul Pro Opera Transilvană, asociație menită să susțină actul artistic clujean, alocarea de fonduri și atragerea de sponsorizări pentru reabilitarea și întreținerea Operei Naționale Române din Cluj – Napoca, una dintre clădirile de patrimoniu emblematice ale orașului.
Dintre membrii fondatori ai Clubului Pro Opera face parte și Dr. ec. Adrian Crivii, Director General al DARIAN DRS S.A., prezent alături de ceilalți membrii fondatori la conferința de presă care a anunțat înființarea, scopul și rostul asociației în vederea conștientizării comune a clujenilor și a mediului de business privind importanța susținerii acestei instituții culturale valoroase pentru oraș, comunitate și patrimoniul național cultural. 
Cu ajutorul mediului privat, cei care au pus bazele Clubului Pro Opera Transilvană doresc ca instituția să beneficieze de suport financiar pentru promovarea și realizarea producțiilor de operă, dar și pentru alte nevoi pe care o astfel de instituție le are și, implicit, pentru atragerea de fonduri pentru reabilitarea cât mai multor zone interioare ale clădirii. 
Demersul se dorește un plus financiar, în paralel cu subvențiile de la bugetul de stat și administrația locală, pentru ușurarea existenței zilnice a instituției și a planurilor de investiții cu bătaie lungă care, de cele mai multe ori, se lovesc de proceduri legislative greoaie în atribuirea de fonduri, de întârzieri succesive sau de lipsa unui ajutor financiar constant dedicat clădirilor de patrimoniu. 
 
Adrian Crivii, fondatorul Darian DRS S.A., cunoscut în rândul mediului de afaceri ca susținător al culturii și actului artistic în general, dar și al celor care își explorează limitele în alpinism, sau în alte domenii profesionale, este optimist în privința succesului acestei noi asociații care pune astfel, bazele unui concept menit să dezvolte spiritulul comun al apartenenței culturale și artistice și să suțină acte concrete de investiție și promovare pe acest segment al artelor.

Urmăriți mai jos intrgul material al Conferinței de presă Pro Opera Transilvana.